skip to Main Content

Aftrap Diversity Day 2021

Samen trapten we Diversity Day 2021 af met een inspirerende livestream! Medewerkers van honderden bedrijven keken mee. Daarna konden zij met frisse energie deelnemen aan de activiteit(en) van hun eigen bedrijf. Kijk het nu terug!

Dit was het programma:

  • Kick-off door Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad
  • Programma Diversity Day 2021 door dagvoorzitter Diego Gonzalez-Clark en Naomi Kok Luís, communicatieadviseur SER Diversiteit in Bedrijf.
  • Videoboodschap van Wouter Koolmees, demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
  • Uitreiking Award Diversiteit in Bedrijf 2021 door Rabin Baldewsingh, oud-wethouder gemeente Den Haag en lid van de Raad van Advies Diversiteit in Bedrijf.
  • Optreden door Shishani, singer-songwriter.

 

Diversity Day inspiratiesessie

Op dinsdag 18 mei 2021 vond een succesvolle Diversity Day inspiratiesessessie plaats! Maartje Laterveer (Deloitte) gaf een presentatie over de kracht van authenticiteit, waarin ze het onderzoek ‘Uncovering Talent’ van Deloitte aanhaalde. Gershwin Bonevacia (Amsterdamse stadsdichter) wist de deelnemers te raken met zijn persoonlijke verhaal. Tot slot vertelden Marita Bruning (ABN AMRO), Daan van Dinter (PwC) en Zoë Sedlarik (Rabobank) hun Diversity Day activiteiten. Heb je het webinar gemist? Kijk het nu terug met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

Deze sessie was een onderdeel van European Diversity Month en is Co-Funded door de European Union.

Webinar ‘Jezelf zijn werkt’

Op donderdag 18 juni 2020 vond het webinar ‘Jezelf zijn werkt’, plaats. Ruim 320 mensen keken het webinar live mee en we kregen goede reacties over de inhoud. Daarom kun je het webinar hier terugkijken!

Dit webinar start met een toegankelijk en boeiend verhaal van prof. Dr. Toon Taris – hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht – over authenticiteit op de werkvloer. Toon legt een sterke basis over wat authenticiteit, ook wel ‘jezelf zijn’, precies inhoudt. Onderzoek wijst uit mensen die zichzelf zijn en de ruimte ervaren om hun gevoel, gedrag en externe invloed op een lijn te uiten, belangrijke positieve effecten brengen. Denk aan een grotere betrokkenheid bij hun werkgever, een gelukkige en tevreden werkhouding en betere ideeën en innovaties vanwege de ruimte voor creativiteit. Maar, authenticiteit kan een keerzijde hebben. Hoe zorg je ervoor dat de authenticiteit van de een, niet ten koste gaat van de ander? En wat als iedereen authentiek is en daarmee de ‘minder leuke aspecten’ van werk blijven liggen? Dit webinar helpt je op weg.

Daarna (34:40) vertellen PwC, Alliander, Randstad, Rabobank en ABN AMRO hoe zij met veel succes vorm gaven aan Diversity Day 2019 en wat hun plannen zijn voor dit jaar.  

Back To Top