Ga naar hoofdinhoud

Inspirerende rolmodellen uit grote bedrijven en publieke organisaties gaan met elkaar in gesprek over authenticiteit op de werkvloer in de podcast ‘Jezelf zijn werkt’. Wat laat je bijvoorbeeld wel en juist niet van jezelf zien? En welke invloed heeft dat op het maken van carrière? De podcast bevindt zich op het snijvlak van wetenschap en praktijkervaring.

Persoonlijke verhalen

Rolmodellen van partnerbedrijven van 2020 (ABN AMRO, ABU, Alliander, Asito, Friesland Campina, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, John Blankenstein Foundation, KPN, ProRail, PwC, Rabobank, Randstad Groep Nederland, en Royal Schiphol Group) worden aan de tand gevoeld door Naomi Kok Luís, communicatieadviseur bij Diversiteit in Bedrijf. Naomi’s gasten representeren diversiteit op verschillende diversiteitsdimensies, zoals arbeidsvermogen, culturele/etnische achtergrond, gender, leeftijd en LHBTI+. Openhartig gaan ze in op hun ervaringen, de spannende momenten uit hun carrière en wat het voor hen betekent om authentiek te zijn op het werk. Zeven openhartige gesprekken en veertien gesprekspartners die weten dat het moed vraagt om kwetsbaar te durven zijn. Zij delen met jou wat er bij hen wel en niet heeft gewerkt. De podcast ‘Jezelf Zijn Werkt’ inspireert en geeft nieuwe inzichten. Mis geen enkele aflevering en volg de podcast in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Je kan de podcasts ook hier luisteren:

Aflevering 1

‘Waar kom je eigenlijk vandaan?’ is een vraag die niet vreemd is voor Mounia Arkhouch-Smits (Alliander) en Sadaf Ahmadi (Gemeente Rotterdam). Vinden ze zo’n vraag naar hun afkomst vervelend of juist niet? Welke rol speelt hun culturele achtergrond op de werkvloer? Ervaren zij nadelen of zien ze er ook de voordelen van in? Openhartig spreken zij hierover.

 

Aflevering 2

Hoe kan het dat er in de sport nog zo weinig mensen open zijn over hun geaardheid? En hoe zit dat in het bedrijfsleven? Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation) en Robert Loesberg (PwC) gaan in gesprek over uit de kast komen, het belang van rolmodellen en de kracht van medewerkersnetwerken.

Aflevering 3

Ronald Korpershoek (Rabobank) en Carolien Danckaerts (Royal Schiphol Group) zijn beiden slechtziend. Overcompenseren, verdoezelen dat je dingen niet goed kunt lezen, dat herkennen zij allebei. Openhartig vertellen ze over hun carrièrepad en wat ze hebben moeten doen om te komen waar ze nu staan.

Aflevering 4

Kun je jezelf zijn als leidinggevende of is het beter om een rol te spelen? Marjolein ten Hoonte (Randstad Groep Nederland) en Hans Meeuwis (FrieslandCampina) spreken over inclusief leiderschap, de voor- en nadelen van een ‘monocultuur’ en de kracht van diverse teams.

Aflevering 5

Hoe kun je als vrouw de top bereiken? Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN AMRO en Lisette Oosterbroek, Vice President People Experience & Organizational Development bij KPN gaan met elkaar in gesprek over de passie voor hun vak, ‘geworteld’ blijven en een ander geluid laten horen.

Aflevering 6

Wat is het risico van iemand proberen te zijn die je niet bent? Anoek Klein Swormink (USG People) en Angelique Meul (Gemeente Amsterdam) gaan in gesprek over het ontdekken van je talenten, jezelf op de eerste plaats zetten en kiezen voor datgene wat energie geeft.

Aflevering 7

Welke rol speelt afkomst op de werkvloer? Iltisj Pocorni (ProRail) en Hassan el Hachimi (Asito) gaan met elkaar in gesprek over de momenten waarop hun biculturele achtergrond relevant werd, wat goed gaat, maar ook wat beter kan binnen de organisaties.

Back To Top