Skip to content

“Belangerijk is dat je staat voor verbinding, het is niet ‘de mannen tegen de vrouwen’. Maar let wel: er is genoeg gepraat, het is nu tijd voor actie.

Marguerite Soeteman – Reijnen

 

Marguerite Soeteman – Reijnen is voorzitter van Aon Holdings, global CMO Aon Inpoint en sinds januari 2020 Voorzitter van Topvrouwen.nl. Ze legt de lat hoog, zowel in haar persoonlijke ambities, als op het thema gender gelijkheid. Zodra het wetsvoorstel volgend op het SER advies is aangenomen geldt voor 88 beursgenoteerde bedrijven het vrouwenquotum. Dat betekent dat hun Raden van Commissarissen voor minimaal dertig procent uit vrouwen bestaan. Topvrouwen.nl bewijst met haar databank van hooggekwalificeerde vrouwen dat dit geen obstakel mag zijn; deze vrouwen zijn er legio. De tijd van actie en resultaten is aangebroken!

“Ik zou graag zien dat er meer focus komt op het financiële welzijn van vrouwen en dan heb ik het niet alleen over de gender pay gap,” vindt Marguerite Soeteman – Reijnen.

Het bindend quotum is een belangrijke ontwikkeling. Maar gender gelijkheid gaat over meer dan vrouwen op topposities en de welbekende gender pay gap, aldus Marguerite. Zo is een zeer onderbelicht onderwerp de ongelijke pensioenverdeling.

We weten dat vrouwen langer leven en in het gezin vaak degene zijn die verlof opnemen of minder gaan werken ten behoeve van de kinderen. Maar met de keuze om meer gezinsverantwoordelijkheid te nemen, valt wel een deel van hun pensioensopbouw weg. Daar is weinig bewustzijn over, want is dit pensioen wel toereikend?

Marguerite’s streven is dat vrouwen hierin meer leiderschap tonen. “We zijn goed in staat om voor anderen te zorgen, maar zorgen soms niet zo goed voor onszelf. Kijk daarom eerst naar je eigen situatie en wat de financiële gevolgen zijn van je beslissingen.”

Marguerite sluit kort en krachtig af met een sterk advies: “Vraag jezelf altijd af: heb ik genoeg geld voor vandaag, voor mijn grote droom en voor mijn toekomst?”

Benieuwd wie Marguerite nomineert voor de #diversitydaychallenge? Lees het hier.

Back To Top