Skip to content

Informatie organisatie:

Naam organisatie: Diversity Fashion Week

Informatie activiteit:

Dit jaar vindt de derde editie van Diversity Fashion Week plaats, met als thema “Winter Wonder Land “, op verschillende locaties plaats in en rondom Amsterdam.

Onbekend maakt onbemind en daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk soorten mensen te laten zien in mode en media en dan vooral eerlijk en gelijkwaardig. ZONDER stempel die stigma’s voeden, maar als mens in hun eigen kracht. Daar maakt onze stichting zich hard voor.

Kleding is een verlengstuk van je identiteit, maar helaas kan niet iedereen dit uitdragen doordat de huidige kleding op de markt niet voor iedereen toegankelijk is, denk hierbij bijvoorbeeld aan “huids” kleurige kleding dan denk je al snel aan zacht roze, maar er zijn nog veel meer huidtypes. En wat als je afhankelijk bent van een rolstoel? Een broek zoals we die vooral nu in de winkels zien is gemaakt op de staande houding. En zo zijn er tal van voorbeelden te noemen dat, iets essentieels als kleding, mensen toch op dagelijkse frequentie uitsluit. Diversity Fashion Week wil middels diversity & inclusion education mensen hiervan bewust maken en tevens de nieuwe generatie opvoeden deze punten mee te nemen in hun ontwerpproces; ofwel inclusion by design.

Het event is 3 dagen lang en vindt plaats van 28-30 oktober.

Dag 1: Expositie/Netwerk Event
De eerste dag is op 28 oktober, de opening wordt in het Westcord Fashion Hotel Amsterdam gehouden.
Dag 2: Winter Wonder Land
De tweede dag, 29 oktober, is een showdag in het EFE locatie in Amsterdam Bijlmer.
Dag 3: The big edition Winter Wonder Land
De laatste dag, 30 oktober, van Diversity Fashion Week zal met een knaller gebracht worden in het mooie Arendshoeve, the garden of Amsterdam in Aalsmeer.

Meer informatie (in het Engels) vind je op www.diversityfashionweek.nl.

Back To Top