skip to Main Content

Er zijn genoeg redenen waarom diversiteit & inclusie juist voor het Rode Kruis zo belangrijk zijn. Goede hulp start met begrip van de ander. Bij het Rode Kruis komen ze veel mensen tegen met verschillende culturele achtergronden. Denk aan evenementen, maar ook in de hulpverlening aan migranten en vluchtelingen. Meer begrip van hun culturele achtergrond is noodzakelijk, zeker als zij zich in willen zetten op meer passende en individuele hulp aan mensen. Door echt rekening te houden met elkaars verschillen en door ze te respecteren. Accepteren dat we allemaal anders zijn, maar toch allemaal één. Want zoals oprichter Henry Dunant het al in 1859 zei: ‘Tutti Fratelli – wij zijn allen broeders’. Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfde zeven grondbeginselen. Voor hun betekenen deze grondbeginselen dat ieder mens recht heeft op respect en waardigheid, dat mensen in de grootste nood als eerste geholpen moeten worden, en dat hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening etc. niet terzake doen. In een polariserende samenleving wil het Rode Kruis intern en extern laten zien dat verschillende groepen prima samen kunnen werken en neutrale en onpartijdige hulp kunnen verlenen.

Om vrijwilligers en medewerkers daarbij te helpen, organiseerde het Rode kruis in de week van 4 tot en met 8 oktober de Week van de Diversiteit met als thema “Jezelf zijn werkt”. 5 oktober is het ‘Diversity Day’ en als ondertekenaar van het Charter Diversiteit vierden ze deze dag graag mee.

Het programma bestond uit veel verschillende activiteiten waaronder de lancering van de Rode Kruis online escape game, een workshop; Inclusive Self Leadership, een lezing; Boek 365 dagen Nederlander, workshop; Arabisch: historie en toepassing vandaag en een wandeling in Utrecht: “kijk in de wijk”.

Back To Top