skip to Main Content

Binnen PwC focusten ze zich dit jaar op twee grote activiteiten voor Diversity Day 2021: het Buddy Up! initiative en de Kinderboekenactie.

Buddy Up! initiative

Deze activiteit is bedoeld om meer te weten te komen over je collega’s vooral nu thuiswerken nog steeds wordt geadviseerd. Deelnemers worden aan elkaar gekoppeld o.b.v. verschillende diversiteitsaspecten, functieniveau en line of service. Daarnaast geven zij aan of ze al onderdeel uitmaken van een van de interne netwerken (Ability, Connected Cultures, Shine, WomenNL, YoungPwC) of niet en of zij hier interesse in zouden hebben. Zij zullen dan in contact worden gebracht met het netwerk waar zij interesse in hebben.

Het doel is om met je buddy te praten over inclusie en diversiteit binnen en buiten PwC. Tegelijkertijd is dit een manier om nieuwe perspectieven te leren kennen en (nog) toleranter en respectvoller voor elkaar te worden. Nieuwe mensen ontmoeten is een manier om nieuwe inzichten te verwerven en ons meer bewust te worden van de ideeën/levenswijze van anderen. Deelnemers worden ook aangemoedigd om suggesties, gedachten en verbeteringen die tijdens de meetings naar boven komen in het kader van I&D met ons te delen.

Kinderboekenactie

Deze activiteit is bedoeld om het aanbod aan kinderboeken diverser te maken. Leren over en onderwijzen van waarden als wederzijds respect, verdraagzaamheid en belangstelling voor anderen begint thuis en op school. Daarom wil PwC ervoor zorgen dat op juist deze plekken het gesprek over inclusie en diversiteit op een informele manier wordt gestimuleerd. Deze activiteit is bedoeld voor PwC’ers met kinderen (of neefjes, nichtjes, kleinkinderen, etc.) tussen de 4 en 7 jaar oud. Deelnemers ontvangen een kinderboek met een bepaald diversiteitsthema om samen met hun kind te lezen en er een tekening over te maken. Deze tekeningen worden verzameld en online tentoongesteld middels een collage. Deelnemers worden daarnaast aangemoedigd om het boek mee te geven naar school zodat de juf of meester het boek ook in de klas kan behandelen.

5 oktober

Op Diversity Day kwam iedereen samen en keken ze terug op het Buddy Up! initiative en blikten ze vooruit op de Kinderboekenactie.

Back To Top