skip to Main Content

Op Diversity Day organiseerde Friesland College een activiteit om aandacht te vragen voor diversiteit. Friesland College: Jezelf zijn werkt! Zo zetten we samen een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten. Op het programma stonden twee lessen aandacht te schenken aan dit thema.

1 – Jezelf Zijn Werkt

Vorig jaar had Friesland College een filmpje gemaakt waarin medewerkers en studenten de volgende vraag beantwoordden: “Wat betekent jezelf zijn voor jou?”
Wat betekent jezelf zijn voor jou?
En wat kun je doen zodat iedereen zich gezien en geaccepteerd voelt?

Je kunt hier de dia’s van de les bekijken: Klik hier voor de les

2 – Diversity Dance Challenge 

Charlice Johannes heeft een inspirerende film (7 minuten) gemaakt. Ze zegt: “WE ARE HUMAN. We zijn mens. Deze fundamentele waarheid kan ons inspireren, helen en verenigen. We zijn gedreven door de visie dat je omstandigheden bij je geboorte, niet je kansen in het leven zouden moeten beïnvloeden. We verdienen allemaal een gelijke kans om gewaardeerd en gehoord te worden, ongeacht je etniciteit, religie, nationaliteit, cultuur, gender of ander construct. We zijn allemaal mensen die obstakels zijn tegengekomen in ons leven en deze obstakels hebben overwonnen met vallen en opstaan.”

Wat is jouw obstakel geweest? Jouw challenge? Wat heb jij overwonnen? 

Neem jij de challenge aan om jouw verhaal te vertellen? 

Je kunt hier de dia’s van de les bekijken: Klik hier voor de les

 

 

Back To Top