Skip to content

Informatie organisatie:

Naam organisatie: Wat kun je zélf doen om meer inclusie te bevorderen?

Informatie activiteit:

Voor Diversity Day 2021 ontwikkelden we een aantal challenges die je nog steeds kan uitvoeren. Verandering begint bij jezelf. Dus, wat kun je zélf doen om meer inclusie te bevorderen? We gingen in gesprek met verschillende mensen om je op weg te helpen.

Gebarentaal

“Mensen met een beperking kunnen heel veel. Dus je moet kijken naar wat ze wel kunnen.” Zo vertelt Ronald Smits, servicemedewerker bij ABN AMRO. Net als hij is ook Eva Westerhoff al jaren werkzaam in de corporate wereld, onder andere bij Aegon. “Het makkelijkst zou zijn als iedereen gebarentaal zou spreken”. Daarom is deze challenge in het leven geroepen om meer bewustwording te creëren. Doe je mee? Deel deze video en daag je collega’s uit om ook mee te doen!

Pronouns in je bio

Steeds meer mensen zetten hun voornaamwoorden in hun bio op social media of handtekening. Waarom zou je kenbaar maken dat je met hij/zij/hen of die aangesproken wil worden? Diego gaat in deze video op onderzoek uit. 

“Het is een soort van ‘I see you’ momentje” vertelt Nanoah Struik (die/diens & hen/hun). “Maar het geeft ook een veilig gevoel”. Nanoah is non-binair en gebruikt de voornaamwoorden die/diens & hen/hun. Ook Brand Berghouwer, voorzitter van Transgender Netwerk (hij/hem) is van mening dat het belangrijk is om je pronouns kenbaar te maken. “Daarmee stel je een nieuwe norm, namelijk dat een ander niet zomaar weet hoe jij aangesproken wil worden”. 

Diego (hij/hem) is overtuigd. Zet jij ook je pronouns in je bio of handtekening? 

Kijk ook op www.transgendernetwerk.nl voor meer informatie. 

Diversity Day Game

We gingen op pad en vroegen een aantal mensen om mee te doen met de Diversity Day Game.

WAAROM DE DIVERSITY DAY GAME?

Met dit spel ontdek je samen de verschillen tussen collegaʼs en hoe je op een positieve manier om kunt gaan met deze verschillen. Diversiteit en inclusie, noemen we dat. De vragen op de ‘kaarten’ brengen een gesprek op gang en nodigen uit om grenzen te verkennen en verleggen. Want hoe denken jij en je collega’s eigenlijk over diversiteit? Wat is inclusief denken en doen? En hoe pas je dat toe in het dagelijkse werk?

Dit spel helpt je om

Een oordeel uit te stellen;
Je te verdiepen in de ander;
De ander de ruimte te bieden;
En jezelf uit te dagen om het onbekende te omarmen.

Toegang tot deze game krijg je als jouw bedrijf is aangemeld voor Diversity Day.

‘Wat betekent jezelf zijn voor jou?’ en ‘Wat verwacht niemand van jou?’

‘Heb je wel eens een vooroordeel gehad die niet bleek te kloppen?’

 

Back To Top