Ga naar hoofdinhoud

Bij Rabobank Nederland zijn er zeven diversiteitsnetwerken. Deze netwerken hebben samen met het Team Diversiteit en Inclusie het programma samengesteld voor Diversity Day 2019:

  1. Op deze feestelijke dag vond de de aftrap plaats van de Hokjestest. Dit is een online test die deelnemers op een speelse en verrassende manier confronteert met hun eigen (onbewuste) vooroordelen, stereotyperingen en behoefte om mensen in hokjes te stoppen op basis van hun uiterlijk.
  2. Op het hoofdkantoor vond Rabo’s Diversity Breakfast plaats. Dit was in samenwerking met Rap aan de slag, het netwerk voor mensen met een extra uitdaging. Hierbij werd een lezing gegeven over ‘The power of imperfection’.
  3. Daarna vond de Diversity Market plaats. Hierbij presenteerde elk netwerk zichzelf en leverde het een bijdrage in de vorm van een activiteit.  Het was een kleurrijk en divers programma met onder andere: Bollywood dansworkshop, een photobooth, een Meet en Greet met medewerkers om elkaar beter te leren kennen en een Cyber Security stand, om aan te tonen hoe vooroordelen/aannames kunnen worden misbruikt door cybercriminelen.
  4. Om 16.00 uur gaf Jitske Kramer een muzikale lezing, ‘Join the Jam’. Dit is geen standaard lezing, maar een beleving die mensen in beweging zet. Jitske sprak over hoe mensen grenzen leggen en verleggen. Over de Jam Cirkel, het nut en de noodzaak van inclusie voor teams en organisaties.
Back To Top